Джейсън Тейтъм отбеляза 29 точки, преди да напусне за натрупани лични нарушения в края на четвъртата четвърт, а Бостън победи Бруклин Нетс със 116:112  и спечели с 4:0 серията от първия кръг в плейофите от Източната конференция на НБА.

Селтикс, който загуби от Нетс в пет мача в този кръг миналия сезон, очаква победителя от серията между Милуоки и Чикаго. Бъкс водят Булс с 3:1 победи.

Пред доста фенове на Бостън, които пътуваха до Ню Йорк, Селтикс водеха с цели 15 точки, преди да се потреперят в последните минути, след като Тейтъм напусна играта.

Джейлън Браун добави 22 точки за Селтикс, които имаха 47,2 процента успешна стрелба. Маркъс Смарт добави 20 точки и 11 асистенции, Грант Уилямс вкара четири тройки и допринесе с 14 точки, а Ал Хорфорд отбеляза 13.

Кевин Дюрант изигра най-добрия си мач от серията и завърши с 39 точки, но пропусна две тройки в последната минута, а Бруклин приключи сезон, в който влезе като фаворит за титлата в НБА. Сет Къри добави 23 точки, а Кайри Ървинг завърши с 20.

Лука Дончич направи "дабъл-дабъл" - 33 точки и 13 борби, а Далас спечели убедително срещу Юта Джаз със 102:77 и поведе с 3:2 успеха в серията от първия кръг на плейофите в Западната конференция.

Маверикс, които водеха с цели 33 точки в хода на мача, имат шанс да приключат серията в Солт Лейк Сити в мач номер 6 в четвъртък.

Джален Брънсън добави 24 точки за Далас. Дориан Фини-Смит беше единственият друг играч на Далас с двуцифрен актив от 13 точки, но това беше повече от достатъчно срещу Юта.

За Юта Джордан Кларксън отбеляза 20 точки, а Руди Гобер записа 17 точки с 11 борби.

Донован Мичъл вкара само 9 точки и напусна играта през четвъртата четвърт заради контузия на левия крак.

Паскал Сиакам отбеляза 23 точки, Прешъс Ачиува записа 17 за успеха на Торонто като гост на Филаделфия със 103:88 точки в плейофите на Изток.

Раптърс спечелиха две поредни победи, но все още изостават с 2:3 в серията.

Центърът Джоел Ембийд игра с контузия на палеца и завърши с 20 точки и 11 борби, а Джеймс Хардън добави 15 точки за Филаделфия. Тобиас Харис записа 16 точки, 7 борби и 4 асистенции.

"Бях ужасен в защита. Наистина няма обяснение. Просто трябва да играя с повече енергия, да движа краката си по-добре. Просто трябва да бъда по-добър", каза Ембийд след мача.