Отборът на Бостън Селтикс извади от употреба екипа с номер 5, с който в продължение на седем години играеше Кевин Гарнет. Не церемония в "Ти Ди Гардън" номерът на Кей Джи бе издигнат към тавана на залата, където ще остане завинаги до другите 23 номера в богата история на Селтикс, които са извадени от употреба.

Гарнет премина в Бостън през 2007 година, за да оформи първото модерно голямо трио в НБА с Рей Алън и Пол Пиърс, и още в дебютния си сезон в тима донесе на Селтикс първа шампионска титла от 22 години насам. Две години по-късно Бостън отново достигна финалите в Лигата, но този път загуби от Ел Ей Лейкърс в седем оспорвани мача, а впоследствие други отбори започнаха да опитват да събират по три големи звезди в състава си, за да доминират в първенството.

30 снимки

"Още на първата си пресконференция си представях не само как печеля титлата, но и как ставам безсмъртен на тавана на залата", сподели Гарнет по време на церемонията. В един от най-емоционалните моменти Гарнет и Рей Алън сложиха край на 10-годишната си вражда, започнала с преминаването на Алън в Маями Хийт през 2012. "Радвам се да видя Рей Алън тук. Това е истината. Радвам се, човече, ти си следващият", каза Гарнет, преди да се прегърне с Алън, а малко след това в прегръдката се включи и Пиърс.

"Ти донесе със себе си нещо на този град, от което той отчаяно се нуждаеше. Върна ни гордостта. Всички тук те обичаме, благодаря ти", каза Пиърс, чийто номер също е изваден от употреба.

Кевин Гарнет спечели наградата за Най-полезен играч в Лигата през 2004 година.