Бостън Селтикс изравни общия резултат във финалната серия в Източната конференция на НБА, след като спечели у дома четвъртия мач срещу Маями със 102:82. Джейсън Тейтъм вкара 31 точки за успеха на домакините, а също така имаше и важен принос за ранния аванс на своя тим от 26:4 точки. 
 
Гостите от Маями стартираха ужасяващо и в 15 от първите си 16 изстрела към коша не успяха да реализират, но в третата среща обърнаха развоя на мача и спечелиха. Сега им предстои ново домакинство в петия мач от сблъсъка в сряда в вечерта.
 
Пейтън Причърд вкара 14 точки за Селтикс, Дерик Уайт добави 13, както и 8 борби и 6 асистенции. Робърт Уилямс пък завърши мача с 12 пункта и 9 борби.
 
Мачът се разви още по-добре за домакините през втората четвърт, когато в един момент водеха с 27 точки, а в третата – с 32.
 
За Маями Виктор Оладипо беше най-точен с 23 точки. Но техните титуляри така и останаха до края на мача – с нисък процент на успеваемост. Джими Бътлър приключи с 6 точки, Кайл Лаури с 3, Пи Джей Тъкър и Макс Стрърс без точки, Бад Адебайо – 9.
 
Селтикс играха без най-добрия си в играта в защита Маркъс Смарт, който получи травма на глезена в мач номер 3 от серията и сега надеждите са поне да седне на пейката в петата среща. Също с травма от третия мач – разтежение в аддукторите има и Тайлър Херо от Маями. На мястото на Смарт стартира Уайт, който даде отличния старт от 8:0 в началото на мача. Разликата продължи да се увеличава до 18:1, когато Маями направи 14-ия си неуспешен изстрел в мача.