НБА наказа за два мача Крис Дън от Юта Джаз и за един мач Джабари Смит младши от Хюстън Рокетс, заради сбиването между тях в съботната среща на двата отбора. В специално изявление се казва, че Дън е наказан защото е "започнал пререкание и е нанесъл удар" на Смит, който пък е отстранен за един мач заради участието си в инцидента.

Въз основа на договорите им Дън ще загуби 35 678 долара за отстраняването си за два мача, а Смит - 53 601 долара. И двамата играчи бяха изгонени, след като си нанесоха удари пет секунди след началото на втората четвърт от победата на Хюстън над Юта със 147:119. До конфликта се стигна, след като двамата се сблъскаха и трябваше играчи и длъжностни лица да застанат между тях. Това обаче не спря сбиването да се разрасне. Нито един от нанесените удари обаче не намери съперника. Интересно бе изявлението на Дън. Според него двамата са си "разменили няколко думи, няколко бутвания и следващото нещо, което знаете, е, че сме изгонени".

В Западната Конференция Хюстън е на 11-то място и се опитва да влезе сред първите 10, за да играе предварителни мачове за влизане в плейофите, докато Юта е на 6.5 мача по-назад и почти няма шанс за топ 10.