Крилото на Детройт Пистънс Блейк Грифин реализира 44 точки при успеха на "буталата" със 109:104 над Лос Анджелис Клипърс в мач от поредния кръг в Националната баскетболна асоциация.

Грифин, който бе избран под номер 1 в драфта през 2009 година именно от Клипърс, изигра един от най-силните двубои в цялата си кариера срещу бившия си тим и заедно с центъра Андре Дръмънд, регистрирал 20 точки и 21 борби, бе в основата на едва третия успех на тима в последните 10 срещи.

Детройт имаше преднина в хода на целия мач, като преди началото на последната четвърт тя бе цели 10 точки при 90:80. В заключителните 12 минути обаче домакините от Клипърс потърсиха обрата и бяха съвсем близо до него, но няколко грешки в атака, както и две последователни тройки на гарда на Детройт Реджи Бълок ги отказаха.

Най-резултатен за Лос Анджелис бе Данило Галинари с 23 точки, а резервите Лу Уилямс и Монтрезл Харел добавиха 22 и 21 точки съответно.

Орландо Меджик сложи край на серията си от 4 последователни загуби с победа със 105:103 над Бостън Селтикс.

Гостите имаха възможност да изравнят в самия край на срещата, но пропуск направи Джейсън Тейтъм, което предизвика недоволството на звездатата на "келтите" Кайри Ървинг. 

Играчите на Бостън обаче не бяха в състояние да спрат крилото на Орландо Аарън Гордън, който завърши срещата с 28 точки, 11 от тях в последната четвърт. Още 25 пункта за победителите добави Терънс Рос, а за Бостън с 25 точки най-резултатен бе Ървинг.

Ръсел Уестбрук отбеляза 24 точки, а Денис Шрьодер реализира 19, всичките през второто полувреме, за победата на Оклахома Сити Тъндър със 122:112 над Сан Антонио Спърс.

Двубоят, който се игра само 48 часа след превърналата се в класика среща между двата отбора в Тексас и завършила 154:147 за Сан Антонио, отново не разочарова феновете на баскетбола и предложи серия от качествени изпълнения. Този път обаче стрелбата от тройката на "шпорите" не вървеше чак толкова добре и това даде предимство на темповата игра на "гръмотевиците".

Пол Джордж завърши с 18 точки за победителите, а за Сан Антонио най-полезен с 24 точки бе Марко Белинели. ДеМар ДеРоузън остана с 18 точки.