Испанският гард Рики Рубио, който наскоро обяви оттеглянето си от Националната баскетболна асоциация, съобщи, че планира да започне тренировъчен процес с отбора на Барселона.

33-годишният Рубио използва социалните мрежи, за да изложи намеренията си. Само преди няколко седмици той прекрати договора си с тима на Кливланд Кавалиърс, като тогава посочи като причина проблеми с психичното здраве.

"Искам да съобщя, че моето възстановяване навлиза във финалната си фаза. Мисля за това от седмици и след упорита работа над моя ум и моето тяло се чувствам готов отново да проверя как бих се справил с топката в ръце. Следващата ми крачка е да помоля отбора на Барселона, ако е възможно и без да нарушавам техните планове за сезона, да тренирам с тях. Благодаря ви за помощта и съпричастността", написа Рубио в Туитър/Х.

Рубио, който е роден в предградие на Барселона, е световен шампион с националния отбор на Испания, двукратен европейски шампион, както и носител на сребърен и бронзов медал от Олимпийски игри. Той спечели Евролигата с Барселона през 2010 година, като игра за каталунците между 2009 и 2011 година. Неговият професионален път започва през 2005 година в Ховентут Бадалона, а от 2011 до началото на тази година игра в НБА за отборите на Минесота Тимбъруулвс, Юта Джаз, Финикс Сънс и Кливланд Кавалиърс.