Лидерът по отбелязани точки във вечната класация на Националната баскетболна асоциация ЛеБрон Джеймс бе избран за капитан на отбора на Запада за предстоящия на 18 февруари в Индианаполис 73-ти "Мач на звездите".

39-годишният Джеймс, който играе 21-вия си сезон в "лигата на извънземните", бе селектиран за рекордния 20-и път в мача на най-добрите играчи. С това той подобри постижението на Карийм Абдул-Джабар, който 19 пъти е играл в "Мача на звездите".

Освен крилото на Лейкърс, в титулярния състав на Запада попаднаха още центърът на Денвър Нъгетс Никола Йокич, крилото на Финикс Сънс Кевин Дюрант, гардът на Далас Маверикс Лука Дончич и плеймейкърът на Оклахома Сити Тъндър Шай Гилджъс-Алекзандър.

Капитан на отбора на Изтока ще бъде гръцкото крило на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо. Неговият съотборник Деймиън Лилард също бе избран в гардовата линия на отбора, което ще отбележи първото му участие като титуляр в "Мача на звездите".

Настоящият носител на приза за "Най-полезен играч" Джоел Ембийд от Филаделфия 76ърс ще започне на позицията на центъра за Изтока, а другите двама баскетболисти в стартовата петица са крилото на Бостън Селтикс Джейсън Тейтъм и плеймейкърът на Индиана Пейсърс Тайрийс Халибъртън.

Останалите участници в "Мача на звездите" ще бъдат обявени следващата седмица./БТА