Комисарят на НБА - Адам Силвър публикува официално съобщение към привържениците на Лигата в социалните мрежи. В него се опоменава, че паузата в сезона ще продължи поне месец, но се възнамерява възобновяването му, ако се овладее ситуацията с коронавируса.

“Както знаете, временно спряхме сезона си в отговор на пандемията от коронавирус. Взехме това решение, за да защитим здравето и състоянието на феновете, играчите и всички, свързани с играта. Паузата ще продължи най-малко 30 дни и възнамеряваме да възобновим сезона, ако и когато стане безопасно за всички засегнати".

"Междувременно ще продължим да се координираме с експерти по инфекциозни болести и обществено здраве, заедно с правителствени служители, за да определим безопасни протоколи за възобновяване на двубоите. Тъй като разработваме подходящите ходове за бъдещите срещи и събития от НБА, ще ви държим в течение за всички промени, веднага щом се случат. Закупените билети за отложените мачове ще бъдат в сила, когато двубоите се пренасрочат. Ако мачовете не се играят или се състоят пред празни трибуни, отборите ще се разберат с феновете за достъп до бъдещ мач или възобновяване на сумата.”

"Това остава сложна и бързо развиваща се ситуация, която ни напомня, че всички ние сме част от едно по-широко общество с отговорност да се грижим един за друг. Това ще продължи да прави НБА, благодарни сме за вашето разбиране и за това, че сте най-добрите фенове в спорта", гласи комюникето.