Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри бе избран за Най-полезен играч във финалите на Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА).

Голдън Стейт спечели шампионската титла в асоциацията след успех със 103:90 в шестия мач срещу Бостън Селтикс и 4:2 победи във финалната серия. 34-годишният Къри завърши с 34 точки, 7 борби и 7 асистенции в двубоя.

Наградата бе една от малкото, който досега липсваха в колекцията на осемкратния участник в Мача на звездите. Той два пъти бе определян за Най-полезен състезател в лигата и вече има четири шампионски трофея.

„Това означава, че ние победихме. Означава, че се възползвахме от възможността отново да спечелим титлата“, заяви Стеф Къри, попитан колко важно е отличието за него.

„Чувахме всички приказки, но в края на деня, най-важното е какво правим на терена. Не е важно това какво се говори, а какво се прави. За това става въпрос“, каза още баскетболистът на Голдън Стейт.

„Градим това, което имаме в момента в последните 10-11 години, а това означава много, когато стигнеш до върха, защото знаеш как да печелиш. Всички, които са част от организацията, знаят за какво става дума“, добави Къри.

Той стана седмият баскетболист, печелил поне четири титли и две награди за най-полезен играч на сезона, присъединявайки се към имена като Карим Абдул-Джабар, Тим Дънкан, Меджик Джонсън, Майкъл Джордан, Бил Ръсел и ЛеБрон Джеймс.