Суперзвездата на Далас Маверикс Лука Дончич постигна съгласие с клуба за нов 5-годишен договор на обща стойност 207 милиона долара, съобщиха американските медии.

22-годишният словенец ще даде пресконференция в Любляна по-късно днес, на която ще обяви официално оставането си при тексасци. В пресконференцията се очаква да се включат още собственикът на Маверикс Марк Кюбан, старши треньорът Джейсън Кид и генералният мениджър на клуба Нико Харисън.

Пред ESPN Дончич разкри, че за него това е като сбъднат сън и благодари за възможността да получи нов договор от Далас.

Контрактът от 207 милиона долара е най-големият в историята на Националната баскетболна асоциация, който играч, излизащ от новобранското си споразумение, получава.

С част от парите, които ще получи, Дончич обеща, че ще финансира фондацията си, която подпомага различни каузи в родината му в Словения и в Северен Тексас.

Дончич бе избран под номер 3 в драфта през 2018 година. През 2019-а той спечели наградата за "Новобранец на годината" и вече има две участия в "Мача на звездите" в НБА. В 199 мача в кариерата си той има средни показатели от 25,7 точки, 8,4 борби и 7,7 асистенции.