Крилото на Голдън Стейт Уориърс Андрю Уигинс промени решението си и се ваксинира срещу коронавирус, което го прави наличен за използване в домакинските срещи на „воините“ в НБА.

Старши треньорът на тима Стив Кър обяви новината по време на неделната тренировка, но не каза кога 26-годишният канадец се е ваксинирал или коя ваксина е получил. Уигинс подаде молба за изключение от ваксината поради религиозни причини миналия месец, но получи отказ от Лигата. „Андрю се ваксинира. Той ми каза днес, че е окей с това. Няма да отговарям на повече въпроси отвъд това“, сподели Кър.

Според новите правила за здраве и безопасност на гражданите, Уигинс нямаше да има право да участва в домакинските срещи на Уориърс, ако не беше ваксинирал. Здравният департамент на Сан Франциско наскоро обяви, че всеки над 12-годишна възраст трябва да бъде ваксиниран, за да посещава спортни събития на закрито. Уигинс привлече още внимание по въпроса миналата седмица, казвайки на журналисти, че това е негов проблем, а не на журналистите. Запитан относно потенциала от загуба на приходи, той отвърна със: „Това е мой проблем, не ваш“.

Броят на жертвите от вируса в САЩ надхвърлиха 700 000, което отрежда първо място на страната по смъртни случаи в световен мащаб.