Националният селекционер по баскетбол и треньор на ЦСКА Росен Барчовски даде специално интервю за Gong.bg. В него той коментира и представянето на Александър Везенков в НБА. Специалистът е на мнение, че Кингс играят победно, когато крилото е на паркета и играта на отбора наподобява повече европейския баскетбол. 

"Това, което показа е, че в момента, в който той е на терена, Сакраменто играят добре и победно. Има специфичен статистически елемент, който не е познат на широката публика - +/-. Това е, когато ти си на терена, какво се случва. Ужасно показателен е. Когато той е на терена, винаги е в плюс, отборът играе много по-събрано, много по-разумно, по-победно. Наподобява повече европейския баскетбол. Това изглежда не се вижда от треньора и щаба. Не съм в кухнята. Далеч съм от мисълта да давам оценки на треньор от НБА", каза Барчовски. 

"Неговата сила е тази. Там са изключителни индивидуалисти и егоисти. Неговият стил на игра е отборен. Мисля, че може да помогне. Засега не се получава. Треньорът още му няма доверие, а сега и втора нелепа контузия. В първата година много малко са играчите като Дончич и Йокич, като дори и те още от първата година не блестят. Силно се надявам, че като се завърне ще получи повече доверие, още по-добра изява. Мисля, че втората година ще тази на истината за него", сподели още той. 

Очаквайте по-късно цялото интервю на Росен Барчовски пред Gong.bg.