Звездите Ал Хортфорд и ДеМар Карол вкараха по 20 точки за победата на Атланта над Бруклин със 131:99 в мач от НБА. Разгромният успех помогна на Хоукс да изравнят клубния рекорд от 57 победи в един сезон. Победата бе помрачена от контузията на Пол Милсап, който напусна игрището с травма в рамото след сблъсък с Ърл Кларк от Бруклин.

Реджи Джаксън вкара 29 точки, 15 от които в последната четвърт, за победата на Детройт над Маями с 99:98. Джаксън отбеляза и победния кош 5 секунди преди сирената. Дуейн Уейд се отличи с 24 точки, а Горан Драгич добави 21 за Маями.

Кош със сирената на Маркъс Смарт в продължението донесе победата на Бостън със 117:116 над Торонто. 2,6 секунди преди края Бостън изоставаше с точка, но Смарт получи пас от Айзия Томас, вкара победния кош и смълча близо 20-хилядната препълнена зала в Торонто. Томас завърши с 25 точки, а Тайлър Целър добави 20 точки за успеха на Бостън, който намести отбора в зоната на плейофите.

Голдън Стейт постигна 12-а поредна победа след успех над Далас със 123:110. Клей Томпсън реализира 21 точки за успеха на Голдън Стейт, който гарантира на тима домакинско предимство в плейофите. Уориърс се нуждае от още една победа, за да си гарантират първото място в редовния сезон за първи път от сезон 1975/76.

Тази вечер в ефира на Diema Sport и по нашата платформа Gong Play ще можете да проследите директно и изключително интригуващия мач между втория и третия в Източната конференция на НБА Кливланд Кавалиърс и Чикаго Булс. Той е с начален час 22:30.