Антъни Дейвис влоши състоянието на лявото си око и напусна мача при загубата на Лос Анджелис Лейкърс със 117:127 от Минесота Тимбъруулвс. Звездата на „езерняците“ бе ударен по невнимание в лицето Кайл Андерсън в края на първата четвърт. Дейвис веднага се свлече на пода след удара и закри лицето си с ръце. Тежкото крило отиде в съблекалнята за преглед и не се върна. Според източници на ESPN Дейвис ще може да се завърне в състава във вторник. След мача стана ясно, че първоначалният проблем за баскетболистът идва то месец март, когато е получил ожулване на роговицата на лявото око по време на загубата от Голдън Стейт Уориърс.

Без него Минесота победи Лейкърс, а за "езерняците" не игра и другата голяма звезда на организацията - Леброн Джеймс. Той страдаше от грип. Контузията на Дейвис наложи консултация със специалист, след като зрението му е било временно нарушено, а клепачът му бил подут, съобщиха източници на ESPN.

"Просто не можех да виждам. Ожулването на роговицата всъщност беше точно в средата на окото ми. Не беше встрани. Така че, накъдето и да погледнех, всичко беше размазано. Окото ми беше подуто. Мислех, че е разкъсано. Но не беше така. То продължаваше да сълзи. Просто имах чувството, че в окото ми има пясък“, обясни по-късно Дейвис.

Със загубата Лос Анджелис изпадна от 8-мо място в Западната конференция до 9-то, на половин мач зад Сакраменто Кингс. Лейкърс имат три мача до края на редовния сезон, а във вторник са домакини на десетия в подреждането на Запад – Голдън Стейт Уориърс.