Филаделфия 76-ърс се поздрави с осма последователна победа в Националната баскетболна асоциация (НБА), след като надви Индиана Пейсърс със 137:126 у дома в поредна среща от редовния сезон.

Над всички за възпитаниците на Ник Нърс бе Тайрийз Макси, който продължи със силните си изяви от началото на сезона. Гардът приключи с рекордните в кариерата си 50 точки – 20/32 от полето, 7/11 от тройката и без грешка при трите си опита от наказателната линия. Макси добави 7 борби, 5 асистенции и 3 чадъра към впечатляващата си статистика. Джоел Ембийд бе засенчен, но въпреки това доминира с дабъл-дабъл – 37 пункта, 13 овладени топки и 7 завършващи подавания. С 18 и 10 съответно за победата допринесоха Тобайъс Харис и Де‘Антъни Мелтън.

За гостите от Индианаполис Тайрийз Халибъртън се отчете с 25 точки и цели 17 асистенции, Майлс Търнър добави 22 пункта, а още трима баскетболисти на Пейсърс – Бъди Хийлд (16), Оби Топин (14) и Джейлън Смит (11), вкараха 10 и повече точки, но усилията им се оказаха недостатъчни срещу силния тим на 76-ърс.

Филаделфия води в Източната конференция с баланс 8-1 след осмата си поредна победа в Лигата. Индиана е на третата позиция с шест успеха и четири загуби. Двата отбора ще се изправят отново един срещу друг във вторник вечер в зала „Уелс Фарго Сентър“, но този път в битка от вътрешния турнир на НБА. И двата състава започнаха с победи в откриващите си мачове от надпреварата.