Кевин Дюрант вкара 37 точки за победата на „слънцата“ със 117:111 на Кливланд Кавалиърс. Крилото завърши срещата с 8 борби и 6 асистенции, а от помощ му бе и завръщането в игра на Девин Букър. Гардът пропусна 4 мача, но вече излекува травма в глезена и реализира 27 точки в понеделник.

С успеха Финикс продължава да е на шестото място в Западната Конференция. Разликата до седмия Сакраменто продължава да е 1 мач. Значимостта на шестото място е огромна, тъй като седмият ще трябва да мине през допълнителни мачове преди да започне същинската фаза на плейофите.

Наставникът на Финикс Франк Вогел бе доволен от възстановяването на партньорството на трите големи звезди в отбора – Дюрант, Букър и Бил.

"Имаме шанс да бъдем сред най-добрите с Дюрант, Букър и Бил, така че сме щастливи, че всички те се завърнаха", каза треньорът. "Този тип мач се превръща в сблъсък, но можеше да се види работата, която Девин положи, докато беше извън игра. Той се представи страхотно.", добави специалистът.

Донован Мичъл не игра за Кливланд Кавалиърс в седми пореден двубой. Тимът е трети на Изток.

Тази седмици Финикс Сънс получи страхотна новина от НБА. Организацията ще е домакин на Мача на Звездите през 2027 година.