НБА глоби Филаделфия 76-ърс със 100 000 долара за нарушаване на правилата на лигата за съобщаване на контузии. Това стана след завръщането на Джоел Ембийд на терена във вторник вечерта. Центърът, който в продължение на 24 часа беше вписан в списъка на отсъстващите за мача във вторник, изведнъж беше повишен до "под въпрос" точно преди треньорът тима Ник Нърс да говори преди домакинския мач срещу Оклахома Сити Тъндър. След това Ембийд беше обявен за здрав и включен в стартовия състав.

От Лигата заявиха, че е взета предвид историята на Филаделфия с глоби за нарушаване на правилата за съобщаване на контузии. Преди две години Филаделфия беше глобен с 50 000 долара за това, че Ембийд се върна на терена по подобен начин за мач номер 3 от втория кръг на плейофите срещу Маями Хийт. С центъра на терена, Филаделфия не само победи Оклахома Сити, но и спечели в четвъртък в Маями. Сега тимът може да се добере до шестото място в класирането на Източната конференция и да избегне предварителните мачове преди  плейофите.

Ембийд бе впечатляващ в двата си мача след завръщането си и завърши с 29 точки за 32 минути при победата в Маями в четвъртък. Малко вероятно е Ембийд да играе и в събота в Мемфис, и в неделя в Сан Антонио. Очаква се отборът да му даде почивка за един от тези два двубоя, тъй като той продължава да се възстановява. После се очаква да бъде в състояние да играе във всеки от последните три мача от редовния сезон през следващата седмица у дома срещу Детройт, Орландо и Бруклин.