175 сантиметра сила на духа.

Това показа гардът на Бостън Селтикс Айзея Томас.

Един от най-дребничките баскетболисти в историята е един от водещите реализатори в НБА този сезон и очакваше с нетърпение старта на Плейофите.

Само часове преди вълнуващото начало на този етап от сезона обаче семейството на Айзея посърна, след като в автомобилна катастрофа загина малката му сестра.

Страшна трагедия сполетя НБА звезда в навечерието на плейофите

Томас стисна зъби и през сълзи излезе на паркета в TD Garden в неделя. За да покаже на всички колко много сила държи в себе си и колко много може и иска да даде на своя Бостън.

Той излезе първи от тунела, водейки съотборниците си. Разплака се и седна на пейката, прегърнат от Ейвъри Брадли. Феновете изригнаха от съчувствие при представянето му, а залата замлъкна в минута мълчание. На кецовете му бе изписано: Почивай в мир, малка сестричке...

Гардът вече изведе Бостън до първото място в Източната конференция, но сега ще трябва да стори много повече. Чикаго удари първи, след 106:102, затова тежкото продължава за Томас и Бостън. За Айзея, да живее без сестра си, и да обърне нещата в своя полза на баскетболния терен, е нещо, с което той може да се справи...

Бостън плака с Айзея Томас, но загуби от Чикаго