Гардът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри вкара невероятните 50 точки за победата на отбора на ЛеБрон Джеймс със 163:160 над отбора на Кевин Дюрант в "Мача на звездите" в Националната баскетболна асоциация, който се състоя тази нощ в Кливланд.

Къри, който също като ЛеБрон Джеймс е родом от Акрън - град, намиращ се на броени километри от Кливланд, вкара рекордните 16 тройки от 27 опита и напълно заслужено грабна приза за "Най-полезен играч", който от тази година ще носи името на покойния Коби Брайънт.

Самият Брайънт, както и останалите от най-големите имена в НБА, в това число Къри, Джеймс, Майкъл Джордан, Меджик Джонсън, Скоти Пипън, Карийм Абдул-Джабар, Шакил О'Нийл, Чарлз Баркли, Алън Айвърсън, Джулиъс Ървинг и редица други бяха отличени на специална церемония по повод 75 години от създаването на лигата.

Сред големите отсъстващи бяха 88-годишният Бил Ръсел, който отказа да присъства на церемонията заради продължаващата пандемия, както и капитанът на другия отбор в "Мача на звездите" - Кевин Дюрант, който се прибра при семейството си след новината за смъртта на баба си.

Въпреки липсата на Дюрант, избраният от него отбор не се справи никак лошо в срещата, най-вече благодарение на Джоел Ембийд. Центърът на Филаделфия 76ърс, който е основният кандидат за приза за "Най-полезен играч" в редовния сезон, бе неудържим и завърши с 36 точки и 10 борби, като стреля 70 процента от игра и над 62 процента от тройката. Усилията на Ембийд обаче не стигнаха на тима на Дюрант и за пета поредна година победител се оказа отборът, воден от ЛеБрон Джеймс.

Самият Джеймс вкара победния кош в мача, който се игра във формат 3 четвърти от по 12 минути и до 24 точки в последната. Крилото на Лос Анджелис Лейкърс завърши мача с 24 точки. Още 30 за победата добави крилото на Милуоки Бъкс Янис Антетокунбо, а 13 остана гардът на Кливланд Кавалиърс Дариъс Гарланд, за когото това бе дебют в "Мача на звездите". 

За състава на Кевин Дюрант Девин Букър вкара 20 точки към 36-те на Ембийд, а дебютантите ЛаМело Бол (Шарлът Хорнетс) и Дежонте Мъри (Сан Антонио Спърс) приключиха с 18 и 17 точки съответно.