Най-интересното от НБА предстои през май, след като станаха ясни най-добрите отбори от Източната и Западната конференции. Във финала на Изток за победата ще се борят Бостън Селтикс и Кливланд Кавалиърс, като първият двубой между двата тима е на 13 май. Финалът на Западната конференция ще е между шампиона Голдън Стейт Уориърс и най-добрия отбор в редовния сезон Хюстън Рокетс. Развръзката в НБА можете да проследите на живо в ефира на DIEMA XTRA и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

Тази неделя, 13 май, от 22:30 е първият мач на Бостън Селтикс и Кливланд Кавалиърс от финалите на Източната конференция. Бостън се класира, след като се наложи със 114:112 над Филаделфия 76 и така спечели серията с 4:2 победи, осигурявайки си мястото сред най-добрите четири в Лигата. В oпит да стигне до големия финал в НБА за пръв път от шампионския сезон 2009-2010 г., Селтикс ще спори с Кливланд Кавалиърс за втора поредна година. "Кавалерите" отстраниха лидера в конференцията през редовния сезон "Торонто раптърс" след 4:0 победи. Бостън Селтикс  е домакин в първите две срещи, след което серията се мести за два мача в Кливланд. Преди година двата отбора отново бяха един срещу друг във финала, като "кавалерите" спечелиха с 4:1. Срещата тази неделя можете да проследите директно в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На 15 май пък ще е вторият двубой между двата отбора, а третият е в събота – 19 май. Зрителите могат да гледат мачовете на живо от 3:30 ч. по DIEMA SPORT.

Финалът на Западната конференция между Голдън Стейт Уориърс и Хюстън Рокетс, започва във вторник, 15 май, в 4:00 ч. българско време и ще бъде излъчен пряко в ефира на DIEMA SPORT 2. Голдън Стейт Уориърс записа 15-та поредна победа в директните елиминации в НБА и изравни рекорда на “Чикаго Булс”, постигнат в периода между април 1990 и  май 1991 година. Във финала на Запад отборът от Калифорния ще играе срещу Хюстън. "Ракетите", които са домакини в първите две срещи, стигнаха до решаващата фаза, след като взеха победата над Юта Джаз с 112:102 и общ резултат 4:1. Вторият мач от серията ще е на следващия ден, 16 май, a третият – на 20 май. Началният час на двубоите е 4:00 ч. и ще бъдат излъчени директно по DIEMA SPORT 2.

Кой ще стигне до големия финал на НБА, проследете на живо по DIEMA XTRA, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.