Баскетболната легенда Коби Брайънт и дъщеря му Джиана са били погребани в петък, 7 февруари, информира The ​​Los Angeles Times. Мястото е Мемориалният парк  Pacific View в Корона дел Мар, Калифорния, който се намира в в близост до дома на семейството.
 
Брайънт и 13-годишната Джиана бяха сред деветте пътници, загинали на 26 януари при катастрофа с хеликоптер в Калабасас, Калифорния. Техните останки бяха върнати на семейството миналия вторник. Близките им искали тайна церемония, далеч от камерите и тълпите фенове на легендарния баскетболист..
 
Всички фенове на Коби Брайънт ще могат да се сбогуват с него на 24 февруари в "Стейпълс център". Датата не е избрана случайно. Февруари е вторият месец в годината, а Джиана играеше с №2 в спортната академия в Мамба. Датата 24 пък съответства на номера н Коби в Лейкърс.
 
Медиите в САЩ съобщават още, че предварителният доклад на Националната администрация по безопасност на транспорта е показал, че няма признаци за повреда на двигателя, допринасящи за произшествието. Това потвърждава, че причината за авиокатастрофата е дезориентацията на пилота в мъглата.