Отборът на Индиана Пейсърс записа изключително драматична победа с 92:90 точки над Кливланд Кавалиърс в мач номер 3 от плейофната серия между двата тима в Източната конференция на НБА.

По този начин Пейсърс вече води в серията с 2:1 победи.

Въпреки че на моменти изоставаха със 17 точки, баскетболистите на Индиана демонстрираха невероятен дух и характер и съумяха да обърнат своя съперник, не и бе без бурната подкрепа на техните фенове в Индианаполис.

С ключова роля за обрата бе тежкото крило на Индиана Боян Богданович, който реализира 30 точки, 19, от които през второто полувреме. 29-годишният хърватин бе просто изключителен в стрелбата от далечна дистанция, реализирайки 7 тройки от общо 9 опита (77.8%).

За Кливланд ЛеБрон Джеймс се отчете с 28 точки и 12 борби и по този начин става едва вторият баскетболист в историята на Лигата след Майкъл Джордан, който има 100 мача с реализиран дабъл-дабъл в плейофите.

Следващият мач от серията е отново в Индианаполис.

В друг двубой от плейофите на Изток Вашингтон Уизардс постигна първа победа в серията си срещу Торонто Раптърс. Играчите на Скот Брукс се наложиха у дома със 122:103 точки и така намалиха пасива си на 1-2 победи.

Двете звезди на Уизардс Джон Уол и Брадли Бийл завършиха с по 28 точки, като първият се отличи и с 14 асистенции, 6 борби и 4 откраднати топки.

Първа победа в тазгодишните плейофите записа и отборът на Милуоки Бъкс, който се наложи със 116:92 точки при домакинството си на Бостън Селтикс. Крис Мидълтън бе най-резултатен за успеха с 23 точки.

Бостън води в серията с 2:1 победи, като следващият мач ще е отново в Милуоки. /БГНЕС