Голдън Стейт Уориърс прекъсна серията си от две поредни загуби в НБА. „Воините” надвиха Кливланд Кавалиърс в своята „Чейз Сентър” с 96:82, а двубоят беше белязан от голямото завръщане на Клей Томпсън. Гардът не беше играл две години и половина заради тежки контузии -  - скъсани връзки в лявото коляно и скъсано ахилесово сухожилие в десния крак.

31-годишният стрелец започна като титуляр и остана на паркета 20 минути. Той вкара 17 точки, хвана 3 борби и направи 1 асистенция.

Имайки предвид пропуснатите цели два сезона и половина, Томпсън демонстрира отлична форма още в дебютния си мач през настоящата кампания. Гардът вдигна публиката в залата на крака, след като вкара първите две точки в двубоя. В края на втората четвърт пък заби през съперника си Ламар Стивънс.

В средата на третата четвърт Голдън Стейт направи серия от 19:3, което се оказа и решаващо за крайния изход на сблъсъка.

Най-резултатен в мача беше Стеф Къри с 28 точки, а Джордан Пуул и Андрю Уигинс завършиха с по 14 точки.

За Кавалерите Ламар Стивънс вкара най-много – 17 точки. Раджон Рондо остана с 15 точки и 5 асистенции.

"Войните" отново са №1 както в класирането на Западната конференция, така и цялостно в НБА с актив от 30 победи и 9 загуби, като втори със същия баланс остава тимът на Финикс Сънс. Кливланд е на шеста позиция на Изток с 22 успеха и 18 поражения.