Шампионът Голдън Стейт Уориърс стартира с убедителна победа плейофния сблъсък с Ню Орлиънс Пеликанс от полуфиналите в Западната конференция на НБА. Играчите на Стив Кър се наложиха у дома със 123:101 и така поведоха в серията с 1:0 победи. Двубоят в „Оракъл Арина“ бе равностоен само през първата част, след което домакините поеха напълно инициативата и не оставиха никакви шансове на съперника.
 
Най-резултатен за шампионите бе Клей Томпсън, който завърши с 27 точки, а с 26 и 13 борби се отчете Кевин Дюрант. Трипъл-дабъл пък записа Дреймънд Грийн, който приключи срещата с 16 точки, 15 борби и 11 асистенции. За Ню Орлиънс звездата на тима Антъни Дейвис вкара 21 точки и овладя 10 борби. Следващият мач от серията е отново в Оукланд.
 
Домакинска победа записа и съставът на Бостън Селтикс, който надделя със 112:96 над Милуоки Бъкс в решителния седми мач между двата тима от първия кръг на плейофите в Източната конференция. Така Селтикс се класираха за полуфиналите, докато за Милуоки сезонът приключи.
 
С по 26 точки за успеха се отличиха гардът Тери Розиър и центърът Ал Хорфорд, а 20 пункта добави Джейсън Тейтъм. За Милуоки Крис Мидълтън записа 32 точки, Ерик Бледсо 23, а лидерът на тима Янис Адетокумбо вкара 22 и овладя 9 борби, но и това не помогна на „елените“ да продължат напред.
 
На полуфиналите Бостън ще спори с отбора на Филаделфия 76-ърс, който елиминира Маями Хийт с 4-1 победи.