Спечелената пета титла в историята на Сан Антонио Спърс бе освен невероятен триумф, също и уникален емоционален миг за целия клуб от Тексас.

Дори старши треньорът Грег Попович успя да се усмихне - изключителна рядкост. Той отново запази своето мълчание, с премерени думи похвали момчетата пред камерите след края на последния мач, но се оказа, че се е отпуснал където и когато трябва - да похвали всички в шампионската съблекалня.

"Всички знаем, че тук всеки един от нас е дал нещо, за да постигнем целта си. Е, да, Кауай сигурно си мисли сега, че сам го е постигнал," остави време за пауза за смях Попович в началото на речта си. Тихичкият Кауай Леонард - сюрпризиращият MVP на финалите - също сигурно пусна усмивка в този миг.

"Никога не съм бил по-горд с мой отбор, никога не съм получавал такова удовлетворение от сезона, през всичките ми години като треньор. Да видя тази устойчивост у вас, момчета, след ужасната загуба миналия сезон, начинът, по който отново стигнахте до Финалите, наистина ви прави чест. Не мога да ви опиша колко много значи това за мен. Благодаря ви за всичко," каза Грег Попович в съблекалнята.

Малко преди всичко да бъде обляно в шампанско...