Младият гард на Юта Джаз Дерон Уилямс спечели състезанието за умения, т.нар. Skills Challenge, част от Уикенда на Звездите в Националната баскетболна асоциация. Освен, че детронира двукратния шампион в категорията Дуейн Уейд от Маями Хийт, Уилямс подобри и рекорда на надпреварата и изпълни поредицата упражнения – пасове, дрибъл и стрелба за 25.5 секунди. Предишното постижение бе поставено от Стив Неш – 25.9 секунди. На финала Дерон Уилямс даде по-добро време от местния любимец Крис Пол (Ню Орлиънс Хорнетс), след като не направи нито една грешка. Четвъртият участник бе Джейсън Кид, който е спряган усилено за трансфер в Далас.

Първото за деня състезание - Shooting Stars – където участват отбори от по трима – един играч от НБА, представителка на женската НБА и един легендарен бивш баскетболист – бе спечелено от тима на Сан Антонио Спърс. „Шпорите” бяха в страхотен състав – Тим Дънкан, Беки Хамън и Дейвид Робинсън. На финала те се наложиха над тройката на Чикаго Булс.

Програмата на съботната нощ включва още турнир за най-точна стрелба от тройката и конкурс за забивки. Мачът на Звездите е в нощта на неделя срещу понеделник.

Всички приходи от Уикенда на Звездите отиват за организации в Ню Орлиънс, подпомагащи възстановяващия се след урагана Катрина град в САЩ. Това бе и основната причина именно Ню Орлиънс да е домакин на All Star 2008.