Собственикът на "Минесота Тимбъруулвс" Глен Тейлър вече няма желание да продава контролния си пакет акции от франчайза на миноритарните собственици Марк Лоре и Алекс Родригес. Съобщението бе направено в четвъртък. Тейлър твърди, че Лоре и Родригес не са спазили някои договорни срокове и задължения по процеса на продажба, който започна през 2021 г. Източници на ESPN обясняват, че отношенията между двете страни са се влошили допълнително през последните две години. Откакто процесът на продажба започна през 2021 г., стойността на франчайзите в НБА се повиши драстично. Пример е сделката на Финикс Сънс за около 4 милиарда долара. 

В същото време отборът върви чудесно в шампионата. Минесота е с 50 победи и 22 загуби, прави най-добрия си сезон от години и е близо до първото място в Западната конференция. В изявление, дадено на ESPN, Лоре и Родригес твърдят, че са изпълнили финансовите си задължения към Тейлър, включително и последното плащане миналата седмица. През 2021 Тейлър се съгласи да продаде Тимбъруулвс и Минесота Линкс за 1,5 милиарда долара, като сделката предвиждаше прехвърляне на управлението в продължение на няколко години, докато Лоре и Родригес направят поредица от плащания.

"Разочаровани сме от днешното публично изявление на Глен Тейлър. Изпълнили сме задълженията си, разполагаме с цялото необходимо финансиране и сме напълно ангажирани да приключим покупката на отбора веднага след като НБА приключи процеса на одобрение“, се казва в изявлението на Лоре и Родригес.