Отборът на Минесота Тимбъруулвс спечели лотарията за драфта на Националната баскетболна асоциация и ще избира първи нови попълнения.

За първи път в историята си "горските вълци" печелят това право, а преди самата лотария шансовете им бяха 25 процента - най-високи сред всичките 14 отбора, които не се класираха за плейофите. Те завършиха и с най-лоши показатели през миналия сезон.

"Ние просто искаме да вземем младок с голямо сърце и силна психика", коментира собственикът на отбора Глен Тейлър след края на тегленето на билетите в хотел в Манхатън. Самата церемония по драфта е планирана за 25-и юни в Барклис Сентър в Бруклин. За момента фаворити за номер 1 в драфта са центровете Карл-Антъни Таунс и Джаалил Окафор, съответно състезатели на Университета на Кентъки и на Дюк. Следващите трима в ранглистата за момента са пойнт-гардът Д'Анджело Ръсел от Охайо, Еманюел Мудиай, който игра в китайското първенство през тази година, както и латвиецът Кристапс Поржингис, състезавал се в испанското първенство.

Другата изненада е, че Лейкърс взеха 2-ото място, разменяйки ги с Ню Йорк Никс, които отиват четвърти да избират. Трети ще тегли нов играч Филаделфия 76-ърс, а Орландо Меджик- 5-и. "Малко сме разочаровани, защото очаквахме да сме на по-висока позиция. Но не е проблем, защото първите пет отбора със сигурност ще вземат страхотни играчи, коментира генералният мениджър на Ню Йорк Стиви Милс.

Българинът Александър Везенков е извън първите 35, каквито бяха предварителните прогнози.

В момента той е на 54-о място в драфта и изглежда според лотарията като евентуално ново попълнение на Юта Джаз, които ще теглят играчи като 12-и отбор./БТА