Собственикът на Минесота Тимбъруулвс Глен Тейлър заяви, че ще се съобрази с желанието на звездата на отбора Джими Бътлър и ще му разреши да премине в друг отбор, съобщи ESPN.

Според телевизионния канал Тейлър е застанал на страната на фронт офиса на отбора и по тази причина ще се раздели с Бътлър след заформилия се конфликт между двете страни. По тази причина се очаква лично Тейлър да води преговорите с другите отбори, желаещи да привлекат в редиците си крилото.

Преди дни по време на неофициална среща между Бътлър и старши треньора Том Тибодо баскетболистът е заявил, че ако не бъде трансфериран в друг отбор, ще напусне тима като свободен агент през следващото лято. 29-годишният играч дори е посочил три тима като желани дестинации - Ню Йорк Никс, Бруклин Нетс и Лос Анджелис Клипърс.

Минесота привлече Бътлър през юни 2017 година в замяна на гардовете Крис Дън и Зак Лавийн, както и на тежкото крило Лаури Марканен. През юли тази година Бътлър отклони предложението на Минесота за нов договор, което бе на стойност 110 милиона долара в рамките на следващите 4 години. /БТА