Свободният агент Алън Айверсън води преговори с Мемфис Гризлис, но те са още в начален стадий. Това разкри собственикът на тима от НБА Майкъл Хейсли, който призна, че вече е имало разговори с агента на Айверсън Лион Роуз, а в следващите дни ще се види и със самия баскетболист.

„Наистина дискутирахме въпроса с агента му,” каза Хейсли. „Но не сме близо до договор. Просто обмисляме възможностите.”

34-годишният Айверсън си търси нов отбор, след един много неуспешен престой в Детройт Пистънс. В един момент „Отговора” дори обяви, че по-скоро би се отказал от спорта, отколкото да седи резерва при „буталата”. Като обявиха за причина болки в гърба, Детройт се освободиха от звездата и не продължиха договора му.

Сигурно е, че в ситуацията на икономически срив, нито един отбор няма да предложи на Алън Айверсън парите, с които той е свикнал. Не е ясно дори дали ще успее да подпише за средната сума от 5.854 милиона на сезон. Все пак името на ветерана е свързвано освен с Мемфис, още и с Маями Хийт.

Според запознати източници, Майкъл Хейсли обмисля да предложи на Айверсън договор за една година за пет милиона долара. Той сподели, че неговият клуб ще помогне на Далас да привлече Шон Мериън. Маверикс нямат свободни суми за заплати, затова искат да се освободят от Джери Стекхаус, който ще отиде в Мемфис.

Далас вече подписа с полския център Марцин Гортат, който ще е звездата на съперника на България на Евробаскет 2009.