Мел Гибсън се зарадва на своето ВИП място по време на баскетболен мач в Ел Ей, тъй като беше настанен на първия ред - точно зад мажоретките, констатира в. "Дейли мейл". С влажен поглед на ценител той оглеждаше даденостите на красавиците и понякога пренебрегваше ставащото на терена.

56-годишното "Смъртоносно оръжие" явно оцени по достойнство качествата на младите момичета, чиято униформа се състоеше от оскъдни, прилепнали по изваяните им тела костюми, и бели ботуши до коленете. Той определено бил хипнотизиран от красива брюнетка, която усетила с женската си интуиция погледа на актьора, не пропускала нито един шанс да му даде възможност да я опипа с очи.

Мел е ерген на свободна практика след шумната раздяла с последната си изгора - рускинята Оксана Григориева, която е майка на едно от общо осемте му деца. Преди това беше женен в продължение на 26 г. за сънародничката си от Австралия Робин. Раздялата на "Лудия Макс" с нея му излезе солено - тя получи при развода половината от състоянието му, което е равно на около 850 млн. долара.