Аржентинецът Ману Джинобили ще пропусне първата среща на своя Сан Антонио Спърс в започващото утре вечер ново първенство на Националната баскетболна асоциация. Джинобили има проблеми в гърба и те няма да му позволят да се възстанови навреме за гостуването на отбора на Ню Орлиънс Хорнетс.

35-годишният гард, който е трикратен шампион на НБА и два пъти участник в Мача на звездите, има надежди, че ще бъде на линия за мача в четвъртък срещу Оклахома Сити Тъндър. Треньорът на Шпорите Грег Попович заяви, че никога не притиска свои състезатели да играят с неизлекувани травми.

Ветеранът Тим Дънкан пък, който е близък с Джинобили, и често двамата са заедно по лагери, смята травмата за преодолима. "Той ще бъде добре и ще играе, макар да не гарантирам и за четвъртък. Но сезонът е дълъг и има прекалено много мачове. Когато е готов на 100 процента, ще излезе като титуляр", обясни Тим Дънкан пред официалната страница на Лигата.

Джинобили пропусна няколко мача в края на миналата година пак заради различни травми, но като цяло завърши със средни показатели 12,9 точки и 4,4 асистенции. Спърс спечелиха редовния сезон в Западната конференция, но в плейофите отстъпиха на финала на Тъндър.