Звездите на Индиана Пейсърс и Чикаго Булс Пол Джордж и Джими Бътлър не смениха клубната си принадлежност преди затварянето на трансферния прозорец в НБА в четвъртък вечерта.

Очакваният дълго последен ден за трансфери не предложи шумни сделки, а отборите се задоволиха с няколко по-малки размени. 

Като най-впечатляваща от тях се очертава тази между Оклахома Сити и Чикаго.

"Гръмотевиците" успяха да привлекът тежкото крило Таж Гибсън, специалистът в стрелбата от тройката Дъг МакДермът и избор във втория кръг на драфта през 2018 година в замяна на центъра Жофри Ловерн и гардовете Камерън Пейн и Антъни Мороу.

Лос Анджелис Лейкърс и Хюстън осъществиха втора сделка в рамките на малко повече от 24 часа, като този път "езерняците" получиха гарда Тайлър Енис и правата на австралийския национал Брад Нюли в замяна на бразилския гард Марселиньо Уертас.

Рокетс се разделиха и с атлетичния гард Кей Джей Макданиелс, пращайки го в тима на Бруклин срещу парична компенсация.

Доста активен бе тимът на Финикс, който привлече крилото Майк Скот от Атланта в замяна на пик във втория кръг на драфта през този сезон, правата на турския гард Ченк Акьол и парична компенсация.

"Слънцата" се освободиха и от ветерена Пи Джей Тъкър, който ще продължи кариерата си в тима на Торонто Раптърс. В замяна канадският тим изпрати във Финикс центъра Джаред Сълинджър и избори във втория кръг на драфта през 2017 и 2018 година.

Бившият участник в "Мача на звездите" Рой Хибърт пък ще носи екипа на Денвър. В замяна на услугите му бившият му вече тим Милуоки ще получи условен пик във втория кръг на драфта през 2019 година./БТА