Един от най-добрите баскетболисти на всички времена – Майкъл Джордън получи своето признание, като бе приет в Залата на славата, Клас 2009. Заедно с легендата на Чикаго Булс в нея ще влязат още Дейвид Робинсън и Джон Стоктън, както и треньорите Джери Слоун и Вивиан Стрингър. Новината бе оповестена днес в Детройт, а самото приемате в залата „Нейсмит Мемориъл” в Спрингфийлд ще стане на 10-12 септември.

Майкъл Джордън се оттегли от баскетбола като един от най-великите, а може би и най-великият в този спорт. Научил за оказана му чест, Джордан заяви, че дължи успеха най-вече на своя треньор в колежа. „Никога нямаше да видите Майкъл Джордън да играе баскетбол, ако не бе Дийн Смит,” каза той. За 15 години в НБА с екипите на Чикаго и Вашингтон Джордън вкара точно 32292 точки, с което остана трети във вечната ранглиста, като пред него са само други две легенди – Карим Абдул-Джабар и Карл Малоун. Със средно по 30.12 точки на мач Ем Джей е №1, малко пред Уилт Чембърлейн, който има 30.07.

Майкъл Джордън е петкратен носител на приза Най-полезен играч (MVP) и има шест титли с Чикаго, както и една в колежа със Северна Каролина. За последно той игра в НБА с екипа на Вашингтон до 2003 година, когато се отказа завинаги. Преди това той слагаше край през 1994 и 1998, но не устоя и се завърна на паркета и двата пъти. Днес той се пошегува, че гледайки Стоктън и Робинсън, е готов за пореден път да завърже кецовете.