Анфърни „Пени” Хардауей отново ще бъде съотборник на Шакил О`Нийл, стана ясно днес, след като гардът се завърна на паркета и подписа договор с Маями.

36-годишният Хардауей сложи край на професионалната си кариера през ноември 2005 година, но реши да направи стъпка обратно, за да помогне на своя някогашен съотборник в Орландо Шак.

Двамата започнаха кариерата си заедно в тима на „Магьосниците” през 1993 (О`Нийл бе избран година по-рано) и бяха един от най-обещаващите дуети в Лигата, преди О`Нийл да премине в ЛА Лейкърс.

Пени е баскетболист, който има опит, играл е в Мача на звездите и е имал кариера за пример,” заяви старши треньорът на Маями Пат Райли. „Впечатлени сме от труда, който той положи и отдаденоста му през лятото да тренира, за да влезе отново във форма и да се върне в НБА. Той има много качества и мога да го използвам на различни позиции.”

Самият Хардауей не бе открит за коментар. О`Нийл, който не винаги коментира въодушевено времето, прекарано с Пени, сподели, че подкрепя решението на клуба да го привлече.

Последният силен сезон на Пени Хардауей датира отпреди цели пет години, когато носеше екипа на Финикс. След това той игра за Ню Йорк Никс, от където се завърна обратно в Орландо. Клубът, който му даде старт в кариерата обаче обяви, че не се нуждае от него и го освободи.