Плейофите в Националната баскетбола асоциация няма да минат без настоящия шампион. Маями Хийн не позволи на затрупалите ги контузии и лош късмет да ги изхвърлят от надпреварата.

Дни, след като голямата звезда на тима Дуейн Уейд се завърна към тренировки след тежка контузия, Маями си осигури място в плейофите с победа над Кливлънд с 94:90 като гост след едно продължение. В редовното време мачът завърши 83:83.

Антоан Уолкър и Шакийл О`Нийл реализираха по 20 точки, за да намерят „Горещите” сигурна позиция в Източната конференция.

Положението на Кливълнд далеч не е толкова розово, като след това поражение „Кавалерите” се смъкнаха с три места надолу.

„Слаба богу,” възкликна наставникът на Маями Пат Райли след финалната сирена. „Най-ужасният ми кошмар бе да спечелим титлата, и следващата година да не се класираме за плейофите. Е, сега вече сме там, но целите ни са по-високи.”

Звездата на домакините ЛеБрон Джеймс реализира 35 точки, девет борби и пет асистенции, но не скри разочарованието си на моменти. Дрю Гуудън завърши с 14 точки и 14 борби, но това не успя да предотврати срива на Кливлънд от втора до пета позиция на Изток.

В другия мач от снощи Сан Антонио сломи Финикс с 92:85. Тони Паркър бе искрата за домакините в този мач, като френският гард завърши с 35 точки –най-доброто му постижение този сезон.

Тим Дънкан добави 22 точки и 10 борби, а Майкъл Финли помогна с 19 точки и 10 борби.

За Финикс Стив Неш бе най-резултатен с 20 точки, докато всеки от останалите четирима титуляри за „Слънцата” се представи под нивото си.

И двата отбора вече са си осигурили участие в Плейофи 2007.