Още две от звездите на Маями Хийт решиха да си тръгнат изневиделица. Това са Дуейн Уейд и Удонис Хаслем, които прекратиха договорите си с отбора от Националната баскетболна асоциация.

Този техен ход идва само  четири дни, след като може би най-голямата звезда от състава ЛеБрон  Джеймс обяви, че става свободен агент. Така основните фигури на "горещите" се разбягаха набързо.

32-годишният Уейд, който има 10 участия в Мача на звездите,  не се възползва от опцията за удължаване на контракта си с още  две години и от 1 юли става свободен агент, както и Хаслем.

Но бедствието може да придобие катастрофални размери за тима от Флорида. Очаква се и друг от основните играчи - Крис Бош - да последва  примера на тримата си съотборници от последната кампания в  близките часове.

Маями спечели титлата в НБА през 2012 и 2013 година, а през  този сезон загуби в пет мача на финала от Сан Антонио. Напускането на Джеймс, Уейд и Хаслем означава, че в клуба се освобождават около 45 милиона долара за заплати на нови  попълнения за следващия сезон, които могат да нараснат до над 55 милиона при прекратяване на контракта и на Бош.

От ръководството на Маями вече е набелязало потенциални нови попълнения на мястото на напускащите. Това са Кармело Антъни,  Кайли Лаури, Пау Гасол, Марцин Гортат и Тревър Ариса.