Маями се подсили с нов плеймейкър, привличайки Рейфър Алстън от Ню Джърси. Самият гард много искаше да се завърне при „Горещите”, където минаха някои от най-хубавите му дни в НБА. 33-годишният Алстън ще е на линия още за старта на серията гостувания за Маями, която започва тази нощ във Финикс. Рейфър Алстън бе титуляр във всички 23 плейофни мача за Орландо миналата година, когато тимът достигна финал в Лигата. Той игра за Маями в сезон 2003-04, дебютен за настоящата голяма звезда на отбора Дуейн Уейд в НБА.

„Срещнах се с него и той ме увери, че е в страхотна форма,” заяви треньорът на Маями Ерик Сполстра. „Той е черноработник, а ние много се вълнуваме, че идва отново при нас. Винаги сме го чувствали като един от нас.

Рейфър Алстън е известен с класата си като защитник, но ще има конкуренция за позицията на плеймейкър в лицето на Карлос Аройо, който стартира мачовете в момента, и на Марио Чалмърс, който бе титуляр в началото на сезона. За да освободи място за Алстън, във вторник Маями изпрати Крис Куин в Ню Джърси.

Любопитното е, че и тримата конкуренти за позицията са започвали поне по 11 мача тази година, но това не прави задачата на младия треньор Ерик Сполстра по-лесна. „Вече имаме дълга пейка, и тримата са невероятни професионалисти. Дали ще е бъде лесно? Не, за никого, и особено за този, който се окаже трети гард. Но мисля, че всеки е на мястото си. Ще видим какво ще стане,” добави наставникът.