Отборът на Вашингтон Уизардс направи два много силни трансфера в рамките на часове, след като успя да си осигури услугите на тежкото крило Джеф Грийн и центъра Дуайт Хауърд.

32-годишният Грийн, който бе свободен агент, след като договорът му с Кливланд изтече, подписа със столичани договор за 1 година на стойност 2,5 милиона долара.

В същото време Хауърд, който преди две седмици бе трансфериран от Шарлът в Бруклин, се е договрил договорът му с "мрежите" да бъде прекратен предсрочно и така ще може да подпише контракт с Вашингтон, който се очаква да бъде финализиран до часове.

Индиана Пейсърс също осъществи качествен трансфер, привличайки бившия носител на приза за "Новобранец на годината" Тайрик Евънс. 

Договорът на гарда с "пешеходците" е за една година и ще му донесе 12 милиона долара.

За последно Евънс игра за отбора на Мемфис Гризлис.

Друг бивш "Новобранец на годината" - Майкъл Картър-Уилямс, ще играе през новия сезон за отбора на Хюстън Рокетс. Картър-Уилямс ще трябва да осигурява нужните минути почивка на звездите на тима Крис Пол и Джеймс Хардън.
Договорът на бившия играч на Милуоки и Филаделфия е за 1 година на стойност малко над 2 милиона долара. През миналия сезон гардът записа по 4,6 точки на мач с екипа на Шарлът.

Нов тригодишен контракт със състава на Юта Джаз подписа австралийският плеймейкър Данте Екзъм. Договорът ще донесе на гарда общо 33 милиона долара.

Съотборникът на Екзъм Раул Нето също преподписа с "джазмените" за два сезона.