Словенският баскетболист Лука Дончич участва в първата си тренировка от две седмици, но е малко вероятно да играе, когато Далас Маверикс и Милуоки Бъкс се срещнат в предсезонен мач в четвъртък.

Старши треньорът Джейсън Кид каза, че Дончич се справя "наистина, наистина добре" и се възстановява от контузията на левия прасец, получена по време на тренировъчния лагер. 

Изследването с ядрено-магнитен резонанс не показа големи увреждания и Маверикс дадоха седмица почивка на Дончич, преди той да поднови занимания.

Далас започва редовния сезон в НБА следващата седмица, приемайки Сан Антонио Спърс на 24 октомври. Но ако Дончич не играе, когато Маверикс приемат Милуоки в четвъртък, първият мач от редовния сезон срещу Спърс ще покаже Дончич, Кайри Ървинг и Клей Томпсън заедно на игрището.

34-годишният Томпсън се включи в няколко предсезонни мача, докато се справяше с леки болки в гърба.

25-годишният Дончич е петкратен участник в Мача на звездите в НБА. За 400 двубоя от редовния сезон в кариерата си той има средни показатели от 28.7 точки, 8.7 борби и 8.3 асистенции. Той надмина тези цифри през сезон 2023/2024, водейки в Лигата с 33,9 точки на мач и добави рекордните в кариерата си 9,8 асистенции, както и записа 9,2 борби.  /БТА