Малкото испанско селище Лонгория е в трескаво очакване на американската звезда Ева Лонгория, която обяви, че скоро ще го посети със семейството си, за да се върне към корените си, предаде АФП.

Селцето Логория има 24 къщи и 60 жители на средна възраст 70 г. и се намира в област Астурия, Северна Испания. Един от дедите на съпругата на френския баскетболист Тони Паркър и звезда от сериала "Отчаяни съпруги" напуснал селището през 1603 г., за да опита късмета си в Америка.

"Името Лонгория идва от Астурия. През ноември ще отида в Овиедо /столицата на областта/ с родителите си. Те винаги са искали да знаят откъде идва нашето семейство", сподели неотдавна пред испанското сп. "Ола" родената в Тексас актриса, припомня БГНЕС.

Думите й не останаха незабелязани в община Белмонте де Миранда, част от която е селцето Лонгория. "Видяхме интервюто в пресата и сега опитваме да разберем кога точно ще дойде", заяви пред АФП кметът на Белмонте де Миранда Роберто Перес Лопес.

"Искаме да й подготвим най-добрия възможен прием. Мислех да организирам прием и да я направя посланик на селището и да й връча герба на общината", каза още той и изрази задоволството си от рекламата, която тази визита ще направи на неговата община.