Кобе Брайънт отбеляза 41 точки, включително важна тройка в края, при победата на Лос Анджелис Лейкърс като гост на Денвър със 103:97 точки в третия мач от финалния плейоф в Западната конференция на НБА.

След този успех "езерняците" водят с 2:1 победи. Мината преди края Брайънт изведе своя тим напред в резултата - 96:65, а след това вкара 5 от общо 6 наказателни удара.

"Много сме доволни, че победихме. Всеки иска да спечели като гост", каза след мача Кобе Брайънт.

Мач номер 4 е отново в Денвър в понеделник. Лейкърс изоставаха с 8 точки - 71:79 след 36 минути игра, но направиха отлична последна част, която спечелиха с 32:18 и се поздравиха с успеха. През второто полувреме страстите на терена се покачиха и бяха показани пет технически нарушения.

Това е първа домакинска загуба за Денвър от 8-ми март след 16 поредни успеха. "Ние не успяхме да опазим Брайънт. Сега се нуждаем от победа като гост. Това е предизвикателство за нас", заяви старши треньорът на Денвър Джордж Карл. Кармело Антъни отбеляза 21 точки за домакините. "Те спечелиха мача, защото играха страхотно тази вечер. Ние все още вярваме в силите си и ще спечелим в понеделник", каза той.