Водени от Кобе Брайънт, "Езерняците" от Ел Ей победиха Далас със 114:107 точки и регистрираха шестата си поредна победа в НБА. С актив от 13 победи и само 1 загуба отборът на Лос Анжелис Лейкърс е начело в Тихоокеанската дивизия на Западната конференция.

Далас водеше с 12 точки през третата част, но най-добрият играч за миналия сезон Кобе Брайънт демонстрира отлична игра и отбеляза рекордните си за този сезон 35 точки, от които 23 точки през второто полувреме.

"Аз просто се опитвах да бъда агресивен, каза след успеха Кобе Брайънт. На почивката си говорихме как да неутрализираме силната игра на Далас и мисля, че успяхме. Нашата резервна пейка е по-силна и това е нашият ключ към успеха". Центърът на "Езерняците" Андрю Бинъм отбеляза 18 точки и спечели 10 борби под кошовете, а Дерек Фишър отбеляза 19 точки за отбора от Ел Ей. Дирк Новицки вкара 19 точки и спечели 12 борби за Далас. Така двубоят между най-добрите играчи на НБА за последните два сезона - Дирк Новицки и Кобе Брайънт, завърши с успех на Брайънт.

Дуейн Уейд отбеляза рекордните за сезона 43 точки и е с най-голям принос за победата на Маями над "Слънцата" от Финикс, които играха без контузения Стив Наш. Леандро Барбоса, който в деня на мача навърши 26 години, бе най-резултатен за отбора на Финикс с 26 точки.

Центърът-ветеран Шакил О, Нийл игра 28 минути за "Слънцата" и отбеляза 12 точки. Брандон Рой отбеляза 25 точки и направи 10 асистенции за победата на Портланд над Ню Орлеанс. Тони Паркър отбеляза 15 точки и направи 7 асистенции в първия си мач от три седмици насам и е със значим принос за победата на Сан Антонио над "Гризлите" от Мемфис.

Ману Джинобили направи 14 точки, а Тим Дънкан добави 11 точки за победата на Сан Антонио. Д. Дж. Майо бе най-резултатен за "Гризлите" от Мемфис - 32 точки.