Рашард Луис отбеляза личен рекорд в кариерата си от 33 точки при победата на Орландо със 111:86 точки над Детройт в мач номер 3 от четвъртфиналните плейофи в Източната конференция на НБА. Въпреки това Пистънс водят в серията с 2:1 победи. Играе се до четири успеха от седем мача.

Още в 4-та минута контузия получи Чонси Билъпс, който след сблъсък с Джамиър Нелсън получи контузия в ахилеса на десния крак. Мач номер 4 е в събота в Орландо.

За Детройт Ричард Хамилтън записа 24 точки, а Родни Стъки добави 19. Дуайт Хауърд се отличи с 20 точки и 12 борби за "магьосниците", които водеха със 73:69 точки преди началото на последната част. Меджик загуби последните девет плейофни срещи срещу Пистън, което е четвъртата най-дълга серия в историята на НБА, включително и в първия кръг миналия сезон.

Кобе Брайънт, който спечели наградата за най-полезен играч в НБА, записа 34 точки, 8 борби и 6 асистенции при победата на Лос Анджелис Лейкърс със 120:110 точки над Юта Джаз в среща от четвъртфиналните плейофи в Западната конференция. "Езерняците" водят в серията с 2:0 победи. Играе се до четири успеха от седем мача.

Така Лейкърс остава единственият отбор без загуба до момента в плейофите. Следващите две срещи са в Юта в петък и неделя. Този сезон "джазмените" имат 37 победи и едва 4 загуби като домакини, но едно от тези поражения е от Лейкърс с 11 точки разлика на 20-ти март.

Кобе Брайънт получи своята награда за МВП от комисаря на НБА Дейвид Стърн на кратка церемония преди началото на двубоя. Дерек Фишър, който игра за Юта миналия сезон, добави 22 точки за Лейкърс. Дерон Уилямс записа 25 точки за Юта.