Легендарният бивш комисионер на НБА Дейвид Стърн беше приет спешно в нюйоркска болница, за да претърпи незабавна мозъчна операция, обявиха американските медии. Според информациите, 77-годишният бивш ръководител е колабирал в ресторант.

Извикан е екип на спешна помощ, който откарал в болница бившия бос на най-силното баскетболно първенство в света. В лечебното заведение е установено, че членът на Залата на славата на НБА е получил мозъчен кръвоизлив.

Дейвид Стърн беше комисионер на НБА в продължение на 30 години (1984-2014 г.). За този период той превърна Лигата в глобалната сила, която е днес. По време на неговото управление шампионатът се увеличи със седем нови отбора, а шест тима пък смениха локацията си.

За 30 години под негово ръководство Лигата на Извънземните увеличи приходите си от телевизионни права 40 пъти, а средната заплата на играчите скочи от 250 000 долара през 1984 г. до повече от 5 милиона. През 2014 г. Стърн беше приет в Залата на славата.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.