През декември 1991 година звездата на Филаделфия Чарлз Баркли е арестуван в хотелската си стая заради побой над човек. Това се случва след мач между Сиксърс и Милуоки Бъкс, когато Сър Чарлз е излязъл да се весели с двама от съотборниците си. На прибиране Баркли е бил с приятелка, а ето какво разказва самият той за случката.

Чарлс Баркли

източник: Gulliver/GettyImages

"Изведнъж чух бягане. Започнаха да се приближават към мен и чувах как крещят: "Да го д*ха Чарлз Баркли". Така че казах на приятелката си, че трябва да увеличим темпото. Беше много студено, но все още ги чувах зад мен. Не исках да спирам и да се обръщам. Отдалечихме се на няколко улици и те все още продължаваха да ме следят. Обърнах се и ги попитах какъв им е проблема. Те отговориха, че не ме харесват и че ще ми скъсат з*дника от бой. Отговорих им, че дори не ги познавам, но те продължиха да настояват, че не ме харесват.

Момичето крещеше, а аз се опитвах да я накарам да млъкне. Бяха трима едри щангисти. Двама застанаха зад мен, а третият ме гледаше в очите. Казах им, че не искам неприятности, но този пред мен отговори, че просто искат да ме пребият. Започнах да се питам какво да правя, защото беше очевидно, че щяха да ми скъсат з*дника от бой.

Чарлс Баркли

източник: Gulliver/GettyImages

И така започнах да си свалям дрехите. Свалих си якето, ризата, обувките и чорапите. Започнах да имитирам движенията от "Карате Кид", исках да ме помислят за луд и това проработи, защото двама от тях избягаха. Остана само този, който беше пред погледа ми. Следователно ударих този пич с цялата си сила, но той явно не го очакваше и прошепна: "Ти ме удари". И аз му казах: "Дяволски си прав и има още много да понесеш от същото". Щеше да е интересно предложение да се опитам да се бия с тримата наведнъж, но когато ударих това момче, всичко свърши", разказа Баркли.