Играчите на Маями Хийт определено се постараха да вгорчат коледните празници на бившия си съотборник Леброн Джеймс при завръщането му във Флорида. "Горещите" победиха Кливланд Кавалиърс със 101:91 и накараха Краля да си тръгне огорчен след двубоя. 

Джеймс отбеляза 30 точки и направи осем асистенции, но това не помогна на тима му да избегне загубата в един от петте мачове по коледните празници. Това беше първият мач на Леброн в Маями, откакто се върна в клуба от родния му град Кливланд.

Бившият съотборник на Джеймс - Дуейн Уейд отбеляза 31 точки и беше най-полезният на терена за своя отбор. А тази победа на Хийт беше изключително важна, защото дойде само 48 часа след разочароващата загуба от Филаделфия.

Севънтисиксърс са най-слабият отбор в НБА този сезон и всяко поражение от него задължително трябва да бъде наваксано, както сториха и "Горещите". 

Иначе в двубоя срещу Кливланд, публиката поздрави Джеймс, който беше в основата на последните две титли на тима, а Маями също изрази уважението си към него чрез видеозапис през една от почивките. 

В друг от интересните мачове от тази нощ набиращият все по-голяма скорост Оклахома Сити Тъндър победи шампиона Сан Антонио Спърс със 114:106. При това Тъндър бяха без голямата си звезда Кевин Дюрант, но ролята му пое другият ас - Ръсел Уестбруук, който наниза 34 точки. 

Резултатите от НБА: 

Ню Йорк Никс - Вашингтон Уизърдс 91:102

Сан Антонио Спърс - Оклахома Сити Тъндър 106:114

Маями Хийт - Кливланд Кавалиърс 101:91

Чикаго Булс - ЛА Лейкърс 113:93

ЛА Клипърс - Голдън Стейт Уориърс 100:86