Голямата звезда на шампиона в НБА Маями Хийт - Леброн Джеймс - стигна до поредното си постижение. В мача с Шарлот Бобкетс той задмина по отбелязани точки в мачове от плейофите легендата на Бостън Селтикс Лари Бърд.

Леброн отбеляза 27 точки, като задмина Бърд две минути преди края на двубоя. Тогава той реализира два фаула.

Така Джеймс вече се изкачи на осмата позиция във вечната ранглиста на реализаторите в плейофите в НБА. Той има 3898 точки, а Бърд е с 3897.

Звездата на Маями обаче е постигнал това само в 139 мача след края на редовния сезон, докато легендата на Селтикс е имал нужда от 164.

Лидер в тази класация е великият Майкъл Джордан с 5987 точки. В САЩ изчисляват, че на Леброн Джеймс ще са му нужни още поне пет години да реализира средно по 28 точки на мач, за да задмине Въздушния.

Интересното е, че през този сезон звездата на Маями задмина Лари Бърд и в класацията за най-добрите реализатори през редовния сезон в НБА. Джеймс вече е с 23 170 точки на 27-ата позиция.

Още в началото на следващия сезон обаче той може да задмине следващите двама пред него и да се изкачи до 25-ата. Това са Ейдриън Дентли с 23 177 и Винс Картър с 23 190 точки.