Поредният сблъсък на двамата най-популярни баскетболисти в НБА – ЛеБрон Джеймс и Коби Брайънт, отново завърши с успех за първия. Кливлънд се наложи за втори път над шампиона Лос Анжелис Лейкърс в рамките на по-малко от месец, и доказа, че победата на Коледа не е била случайна. ЛеБрон реализира 37 точки за успеха с 93:87 и не скри, че се наслаждава на триумфа си. „Това е, за което живея,” призна той.

Победите сега могат да дадат предимство при един евентуален финал между двата състава през юни. И миналата година обаче всички очакваха сблъсъка на титаните ЛеБрон и Коби за титлата, но Кавс така и не стигнаха до финалите.

Добрата новина за Кливлънд, освен победата, бе постигането й без контузения основен играч на тима Мо Уилямс, който ще пропусне около месец заради травма в рамото. Но с ЛеБрон Джеймс в състава си, треньорът Майк Браун няма поводи за притеснение.

Коби Брайънт от другата страна продължава да не е в топ форма, измъчван от различни болежки. Макар се вкара 31 точки, той отбеляза само четири от 15-те си опита през второто полувреме. Пау Гасол завърши с 13 точки, а целият тим на Лейкърс нямаше ден за стрелба.

Брайънт премина границата от 25000 точки в кариерата си, но в заключителната четвърт не успя да се надпреварва с Джеймс. След двубоя шампионът с неудовлетворение отбеляза, че Лейкърс трябва да бъде по-груб и да играе по-силово.

В другия мач от тази нощ в НБА, Денвър не срещна проблеми срещу другия тим от Лос Анжелис и победи Клипърс със 105:85. Топреализаторът на Лигата Кармело Антъни приключи двубоя с 28 точки и 10 борби.