ЛеБрон Джеймс отново и отново показа защо бе избран за MVP – Най-полезен играч в Националната баскетболна асоциация. Звездата на Кливлънд записа поредния си трипъл-дабъл този сезон, за да спаси своя отбор от отпадане на полуфинал. Кавалерите се наложиха у дома над Орландо със 112:102 и намалиха изоставането си в серията на 2-3 победи.

„Крал” Джеймс реализира 37 точки, взе 14 борби и направи 12 асистенции, а Мо Уилямс добави 24 точки, за да измъкне Кливлънд от заплашващата го елиминация.

Орландо обаче взе още може да приключи нещата в шестия мач, при една домакинска победа в събота срещу неделя.

„Победа или отпадане, това беше,” заяви Джеймс след двубоя. Всъщност, никой не може да е наистина изненадан, че той отърва тима си, за кой ли път. В оставащите най-много две срещи от серията, Кливлънд ще се опита да стане първия отбор от 1947 година насам, обърнат развоя, след като е губел с 1-3.

„Те си заслужиха победата,” коментира наставникът на Орландо Стан Ван Гънди. „Ние играхме доста зле, но все пак имахме шансове за успех, а не ги оползотворихме. Сега се готвим вече за събота.”

„Неговата мощ и страст са извънземни,” не спести хвалби за ЛеБрон съотборникът му Даниел Гибсън. „Ние ще го следваме. Когато му тръгне, не можеш да направиш нищо друго.”

Самият ЛеБрон направи доста любопитно изказване, като отбеляза, че да играеш за титлата в НБА е много по-напрегнато и интересно, отколкото Олимпиадата.

За Орландо Хедо Тюркоглу завърши с 29 точки, а Дуайт Хауърд – с 24 точки и 10 борби, преди да натрупа лични нарушения и да напусне две минути и половина преди края. „Магьосниците” на няколко пъти преодоляха сериозно изоставане, но така и не успяха да се възползват от подемите в играта си.

Част от 20-те хиляди, изгледали двубоя в Quicken Loans Arena бяха бейзболната суперзвезда Алекс Родригес, рапърът Джей Зи, както и доста футболисти.